Hakkımızda

Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
 
       Ülkemiz, ekolojik koşullarının uygunluğu nedeniyle dünyada tarımsal faaliyetlerde bulunan ülkeler içerisinde çok önemli bir konuma sahiptir ve sahip olduğu bu özelliğiyle, bir çok tür ve çeşidin gen merkezi konumundadır. Dünyada tarımı yapılan birçok tür ve çeşit de ülkemizde ekolojisinin uygunluğuna bağlı olarak rahatlıkla yetiştirilebilmektedir. Ülkemiz çeşit zenginliğiyle ve uygun tarımsal potansiyeliyle dünya tarımında çok önemli bir yere sahiptir.

      Yüksekokulumuz Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü; Bitkisel ve Hayvansal ürün üretimi ile bu ürünlerin kalite kontrolü, muhafazası, pazara hazırlanması hakkında yeterli bilgi ve donanıma sahip, kamu ile özel sektörün araştırma-geliştirme destek ve diğer personel ihtiyacına cevap verebilecek, kendini çağın koşullarına göre geliştirebilen, nitelikli teknikerler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.

     2011 Yılında kurulan Bölümümüz bünyesinde Tıbbi ve Aromatik Bitkiler ve Bitki Koruma programları bulunmaktadır. Bu programlarda öğrenim görmekte olan öğrencilerimize dersler teorik ve uygulamalı olarak işlenmektedir. Türk ve yabancı uyruklu öğrencileriyle uluslararası nitelikte bir bölüm olan bölümümüzde eğitim öğretim faaliyetlerini 3 Doçent, 1 Dr. Öğr. Üyesi ve 4 Öğr. Gör. Dr. ile sürdürmektedir. Bölümümüz bünyesinde öğrencilerin uygulama yapabilecekleri öğrenci laboratuvarı ve bilgisayar laboratuvarı toplamda 2 adet laboratuvar bulunmaktadır.

   Bölüm mezunları; kamu kuruluşlarında Tekniker olarak çalışabilmekte, özel sektörün değişik birimlerinde de görev alabilmektedir. Ayrıca kendi üretim işletmelerini de kurabilmektedirler.

       Bu bölüm bünyesinde yer alan programa kabul ve kayıt şartları Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim mevzuatı kapsamında yapılmaktadır. Bölüme bağılı programlardaki öğrenimini başarıyla tamamlayıp, “Dikey Geçiş Sınavında” yeterli puan alan öğrenciler “Ülkemizde” ve “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti”nde bulunan üniversitelerde 4 yıllık lisans programlarına dikey geçiş yaparak lisans eğitimlerini tamamlayabilmektedir.

      Bölüm bünyesinde yer alan programların öğrenim dili Türkçe’dir. Öğrenim süresi 2 yıl (4 yarıyıl) olup, 2 yıllık Eğitim-Öğretim programını başarı ile tamamlayan öğrencilere ön lisans diploması verilmektedir.